2009. október 13.

Megalakult az MCF Pest megyei szervezete


Megalakult az MCF Roma Összefogás Párt Pest megyei szervezete 2009. október 10-én szombaton. Az Örkényben tartott alakuló ülésen részt vevő ötvenöt település kisebbségi önkormányzatának elnökei egybehangzó szavazatukkal megalapították az MCF Pest megyei szervezetét, egyben egyhangúan Raffael Gyulát jelölték ki a szervezet elnökének.
A szervezet legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy a mandátumra jelölt képviselőket felkészítse a 2010-es Országgyülési választásokra és az ehhez tartozó feladatokat koordinálja. Fontosnak tartják, hogy méltóképpen képviseljék a térségükhöz tartozó minden szegény roma és nem roma ember érdekeit.
Balog József az MCF Összefogás Párt elnökhelyettese megkeresésünkre azt nyilatkozta, üdvözli a szervezet megalakulását. Hozzátette: az MCF Roma Összefogás Párt minden szakmai segítséget biztosít az újonan megalakult szervezetnek, ezzel is segitve munkájukat.
Az elnökhelyettes kiemelte: a következő két hétben az MCF Roma Összefogás Párt minden megyében tisztújító, illetve tagtoborzó gyüléseket kíván tartani.
Az MCF Roma Összefogás Párt felhívást intéz minden roma és nem roma személynek, hogy csatlakozzanak a párt tagjainak soraiba, hiszen a párt létrejöttének a célja az, hogy tagjai minden párttól függetlenül képviselje az elkövetkezendő választásokon a romák érdekeit.

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt