2009. március 27.

EP-választás: hétfőtől regisztráltathatják magukat a pártok

Hétfőtől vetethetik magukat nyilvántartásba az Országos Választási Bizottságnál (OVB) azok a pártok, amelyek listát kívánnak állítani a június 7-ei európai parlamenti választáson - mondta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője.
A több mint 8 millió választópolgárnak április 6-10. között kell megkapnia a választásról szóló értesítőt és az ajánlószelvényt. A választáson csak pártok állíthatnak listát, és csak akkor, ha összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlószelvényt.

Zárolta a kormány a romák felzárkóztatására szánt támogatást

A válság miatt zárolta a kormány az állami költségvetésben a cigánytelep-program folytatására előirányzott egymilliárd forintot – írja a Roma Sajtóközpont csütörtöki közleményében. Az idén elméletileg van kétszázötvenmillió forint erre a célra, de teljesen bizonytalan a pályázati kiírás sorsa. Eközben a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban még csak most kötik a szerződéseket a tavaly júniusi kiírás nyerteseivel.

Több tárcánál zárolást rendelt el egy kormányhatározat az idei évi havi kereset-kiegészítéséhez szükséges források biztosításához, és ez a zárolás érinti a „roma telepeken élők lakhatási és szociális integrációs” program előirányzatot is – közölte a Roma Sajtóközponttal Horváth Melinda, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SzMM) tanácsosa.

Szent-Iványi: ma dönteni kell a miniszterelnök-jelöltről

Pénteken már el kellene dőlnie, hogy mi fog történni, ha nem találnak olyan miniszterelnök-jelöltet, akit támogatni tudnak, akkor "nem sok értelme van folytatni tovább" - mondta Szent-Iványi István, az SZDSZ tárgyalódelegációjának tagja a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában pénteken.

"Ezt most már nagyon sokáig húzni nem lehet" - fogalmazott. A politikus szerint az MSZP elnöksége pénteken döntést hoz arról, hogy ki az a két vagy három ember, akit támogatni tud, és majd az SZDSZ eldönti, hogy van-e a jelöltek között olyan, akit tud támogatni. "Ha nem, akkor én úgy gondolom, hogy nem sok értelme van folytatni tovább ezt a folyamatot" - mondta.Hangsúlyozta: még nem tudják, hogy kikről van szó, "nem titkolódzom, fogalmunk sincs".

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt