2010. március 3.

KÖZLEMÉNY - "A FIDESZ-es roma parlamenti képviselők helyében én szégyelném magam!"

Elfogadta az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, amely büntethetővé teszi a holokauszttagadást. A módosítás értelmében három év börtönnel is sújtható az, aki tagadja, hogy megtörtént volna a II. világháborús náci népirtás, amihez hasonló jogszabály több európai országban is létezik.
Döbbenten és felháborodva értesültünk róla, hogy a fent említett törvény elfogadásakor, a szavazás során a FIDESZ padsoraiban helyet foglaló cigány képviselők nem határozott igennel szavaztak, hanem inkább a tartózkodás mellet döntöttek. Nem méltó a holokauszt áldozatok emlékéhez ez a fajta magatartás, amit az inkriminált politikai hullámlovasok elkövettek meggyalázva az ártatlanul kivégzett emberek, idősek, gyerekek, asszonyok tragédiáját. Emlékeztetőül, azért hogy akik már, vagy még nem emlékeznek, eszükbe juttassuk: a náci haláltáborokban és lágerekben a kápók kegyetlenebbek voltak a fogva tartottakkal, mint a náci őrök. Mi a nem cigányellenes cigányok örök életünkben fájdalommal és kegyelettel tisztelgünk a holokauszt valamennyi áldozatának emléke előtt. Szégyen és gyalázat, hogy a parlamentben helyet foglaló, állítólag döntési joggal rendelkező képviselő romák így viselkedtek. Ezek után senki ne lepődjön meg azon, hogy a szélsőséges eszmék és ideológiák egyre nagyobb teret kapnak Magyarországon.
A történelem az élet tanítómestere! A XX. század szörnyű történelmét ismerve fel kell tennünk a kérdést, hogy vajon tényleg tanultunk e belőle? Nem halljuk, ha kérhetnénk egy picit hangosabban!

Budapest, 2010-02-25

Ifj. Bogdán János
elnökhelyettes
MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt