2010. január 14.

Kibontakozóban a szegények érdekképviselete


Az MCF Roma Összefogás Párt 2010-01-14-én négy kispárttal folytatott egyeztető megbeszélést a párt székházában. Mind a négy párt sikeresnek ítélte meg a találkozót és egyetértett abban, hogy a tárgyalásokat minél előbb folytatni kell.
Kolompár Orbán invitálására csütörtökön négy kisebb párt képviselője látogatott el az MCF székházába egyeztető megbeszélésre az országgyűlési választások kapcsán. A Zöld Demokraták-Zöld Baloldal-Zöldek Szövetsége, a Magyar Szociális Zöld Párt, a Magyarországi Munkáspárt 2006 valamint a Magyar Vidék és Polgári Párt.
Balog József, az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese elmondta, üdvözli, hogy a kispártok közül öt párttal már sikerült tárgyalóasztalhoz ülni, a közös értékekről, célokról, az ország társadalmi és gazdasági fellendüléséről, valamint a szegény emberek érdekeinek képviseletéről véleményt cserélni.
Droppa György a Zöld Demokraták elnöke elmondta, örömmel tett eleget az MCF Roma Összefogás Párt és Kolompár Orbán meghívásának. Hozzátette: nagyon elégedett a mai tárgyalással, egységben az erő. Nincs más lehetőség, mint hogy minden pártot, társadalmi szervezet, aki változatni akar az ország helyzetén azon esernyő alá vonjuk be, akik feltudják venni a változás stafétabotját.
Úgy látom, az MCF ebben meghatározó erőt képvisel-hívta fel a figyelmet az elnök.
A csütörtöki egyezető megbeszélés végén mind a négy párt egyetértett abban, hogy a tárgyalásokat minél előbb folytatni kell. Szükséges tisztázni, hogy mely párt mely egyéni körzetekben tud országgyűlési jelöltet állítani és hogyan sikerül közös erővel az első napokban összegyűjteni a szükséges ajánlószelvényeket. A tárgyaláson sok konkrétum vetődött fel, többek között egy közös kampányközpont felállítása, szakértői csoport létrehozása, valamint emberi és anyagi erőforrások központosítása.

Világunk

Rendőrkézen a Jobbikos ingatlanforgalmazó

Őrizetbe vettek a rendőrök egy keszthelyi ingatlanforgalmazót, aki tagja az önkormányzat egyik bizottságának, továbbá a Jobbik helyi szervezetének elnöki tisztségét is ellátja - értesült csütörtökön az MTI hivatalos forrásból.

A férfi - cégének honlapja szerint - banki kapcsolatokkal hosszú évek óta foglalkozik ingatlanforgalmazással, hitelközvetítéssel, pénzügyi tanácsadással és vagyonértékeléssel. Az MTI úgy tudja, hogy ezekkel a tevékenységeivel összefüggésben elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják.
A férfi a keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának külső tagja és egyben elnöke a Jobbik városi szervezetének.
Csizmadia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére annyit közölt: egy keszthelyi férfi ellen több millió forintos csalás elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és indítványozni fogják az előzetes letartóztatását.
Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csalás miatt, őrizetbe vétel mellett folytat büntetőeljárást S. Szilárd ellen.

MTI

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt