2009. április 5.

II. Nemzetközi Kabbala-szeminárium

Merlin Színház,
Z'ev Ben Shimon Halevi-vel, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében
2009. április 4-5. szombat-vasárnap
A Kabbala bölcselete azt beszéli el, hogy mi végre születtünk, miért élünk, honnan jövünk és merre haladunk azt követően, hogy ebben a világban utunk véget ér. A Kabbala nemcsak elvont tanítás, tiszta elmélet, hanem rendkívül gyakorlatias életszemlélet.
Részletek a programból:
A Valóság négy szintje, avagy a Létezés a Kabbala szerint ▪ Élet-halál és reinkarnáció ▪ Belső gyakorlat ▪ Meditáció ▪ Asztrológia és kabbala ▪ A sors anatómiája ▪ A zarándok útja a Mennyei Jeruzsálembe.
„Warren Kenton a nemzetek, népek, kisebbségek egyenrangúságát és testvériségét hirdető univerzalizmusok helyett a vallások és misztériumok univerzalizmusát hirdeti. Buddha, Mózes, Jézus és Mohamed jelennek meg kézen fogva, szeretetben." (Gadó János, Szombat)

Night of the Urban Gypsies

nemzetközi zenei est: Gipsy.Cz (Cz), !DelaDap (A) + magyar meglepetés vendég
2009. április 8. szerda / 20.00
A többek között Montenegróból, Szerbiából és Csehországból összeszipkázott zenészek a hagyományos cigány népzenét keverik dzsesszel és elektronikával, hozzáadva flamencót, balkáni punk életérzést és magyar csárdást, aminek a végeredményét hol nu-romának, hol világzenének nevezik. Összes megjelent albumuk nemzetközi sikereket tudhat magáénak, koncerten pedig hozzák azt a pörgő, féktelen táncos őrületet és mérőkütyüket kiakasztó pozitív kisugárzást, amit elvárhatunk egy multikulti zenekartól. A !DelaDap körül szinte kultusz alakult ki az elmúlt években, nem is csoda, hiszen nem egy kiváló koncerttel gazdagították a honi rajongókat. Most a Merlinben nyílik újabb lehetőség a bulizásra.
A Gipsy.cz nevű hiphopformáció 2003-ban, megalakulásuk évében hatalmasat robbantott Csehországban. Számaikban a roma népzene és gyors tempójú hiphop ötvöződik, mindez kiegészülve Prága jellegzetes miliőjével. Saját bevallásuk szerint zenéjük olyan, mintha a Gipsy Kings keveredne Eminemmel

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt