2010. január 8.

Kolompár Orbán Újévi Köszöntője

Kedves Testvéreim, kedves Barátaim!

Boldog Új Esztendőt kívánok mindannyiunknak!

Talán nem árulok el nagy titkot, nem lep meg senkit, ha azt mondom: nehéz év áll mögöttünk. Jól tudjuk, milyen szörnyűségekkel, igazságtalanságokkal és súlyos problémákkal megtűzdelt évet kellett végigküzdenünk 2009-ben. Elég, ha az egyre fenyegetőbb, szélsőjobboldali mozgalmakat, a Jobbikot vagy a Prikezsija Gárdát megemlítem. Elég, ha eszünkbe jutnak a minket támadó, félelemkeltő, kirekesztő beszédek és megmozdulások, elég, ha az aljasabbnál aljasabb módon, brutálisan meggyilkolt cigány Testvéreinkre gondolunk, a bűntények körüli ködösítésekre, elhallgatásokra. De ezek között kell említenem a megalázó, ellehetetlenítő kilakoltatásokat, a szociális kártyát, a kikapcsolt villany- és gázórákat, az egyre kilátástalanabb életkörülményeket. Ez a múlt. A múltra pedig emlékeznünk kell. A múltbeli eseményekből le kell vonnunk a következtetéseket. A múltban történtekből tanulni kell. De csak a múltból nem lehet megélni.
Itt állunk egy új év kezdetén, nagyon sok a feladatunk, és úgy tűnik, hogy a parlamenti pártok magunkra hagytak bennünket! 2010 a parlamenti és helyhatósági választások éve, ami sorsdöntő lehet Magyarország számára, és ezen belül a mi számunkra, a magyarországi cigányság számára is. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a választásokon kellő számú képviseletünk legyen a megyei és helyi önkormányzatokban, sőt a Parlamentben is.
Ahhoz, hogy valóban egy szebb év, egy boldogabb jövő felé menjünk, ahol egyenlő jogokkal küzdhetünk és boldogulhatunk, ahol elismernek minket, elismerik értékeinket, munkánkat, kultúránkat, megsokszorozott erővel kell folytatnunk azt, amit az elmúlt években elkezdtünk! Ennek csakis az egymás irányában tanúsított bizalom és az összefogás lehet az alapja! Minden egymás közti viszályt, békétlenséget gyökerestül ki kell tépnünk, hogy írmagja se maradhasson! Csak együtt, vállat vállnak vetve, érhetünk el eredményeket, csakis erős közösségként irányíthatjuk sorsunkat, fogadtathatjuk el előremozdító terveinket, céljainkat, jogos jogainkat!
Ehhez kérem a segítségeteket. Egyrészt a mindennapi állhatatos, felelősségteljes munkátokat, másrészt a Választások előtti és alatti segítségeteket illetően. Dolgozzunk együtt! Tegyünk még többet azért, hogy a szegény, nincstelen, méltatlan emberi körülmények között élő Testvéreink szócsöve lehessünk, és segíthessünk rajtuk, magunkon, hogy a cigány emberek is félelem nélkül élhessenek ebben az országban, bizakodva nevelhessék gyerekeiket, és az emberek megvalósíthassák, elérhessék előremozdító céljaikat. Hogy értelme legyen itt élnünk, érdemes legyen élnünk a hazánkban!
Én ezt a nehéz, de termékeny utat látom magunk előtt. Ha ezt az utat, ezt a célt Ti is a magatokénak valljátok, és egységesen mögé állva segítséget nyújtotok, én garantálom, hogy eredményes lesz a munkánk, és egy esztendő múlva, mikor újra itt állunk, azt mondhatjuk majd, hogy nehéz évünk volt, de eredményes, és megérte, mert megtettük, amit meg kellett tennünk, és elértük, amit el kellett érnünk!!!

Köszönöm a figyelmeteket, és még egyszer Boldog Új Évet kívánok!

Kolompár Orbán, az MCF Roma Összefogás Párt elnöke

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt