2009. március 28.

20.000 érvényes szelvényre van szükség - EP-választás - Április 6-tól gyűjthetik a pártok az ajánlószelvényeket



A június 7-i európai parlamenti (EP) választáson szavazásra jogosult több mint 8 millió választópolgárnak április 6-10. között kell megkapnia a választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt; a nyilvántartásba vett pártok ettől az időponttól kezdve gyűjthetik az ajánlásokat.

A választáson listát állítani kívánó pártok március 30-tól vetethetik magukat nyilvántartásba az Országos Választási Bizottságnál (OVB). A választáson csak pártok állíthatnak listát, és csak akkor, ha összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlószelvényt.

SZDSZ: "A rendszerváltás legnagyobb adósságáról van szó"

Szent-Iványi István hangsúlyozta: fontos része a Magyarország előtt álló kihívásoknak a roma probléma megoldása vagy kezelése. Emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ elfogadott egy roma stratégiát mely megoldásközpontú.
A stratégia kiindulási pontja az, hogy a rendszerváltás legnagyobb adósságáról van szó és a többség és kisebbség közös érdeke hogy erre ésszerű megoldást találjon. A mi megoldásunk az oktatáson, a munka világán keresztül a roma-telepek felszámolásán át egészen az egyenlő bánásmód hatékony képviseletéig terjed - fűzte hozzá a politikus.

Járóka: A romáknak mindenekelőtt munkára lenne szükségük



Mindenekelőtt munkára lenne szükségük a romáknak, de nem csak nekik – mondta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken sajtótájékoztatón, Miskolcon. A képviselő hangsúlyozta: Miskolc peremkerületeiben „borzasztóan rossz körülmények között élnek a romák, miközben az ország újjáépítésében óriási feladatok várnak rájuk”.

Járóka kiemelte: nemcsak a romatársadalom meghatározó többsége, hanem a többségi társadalomból is igen sokan – legalább háromszázezren – szegénységben, szörnyű körülmények között élnek, „a létük forog kockán”. A gazdasági válság őket még inkább sújtja

Világzenei Együttlét április 5-én

A Vilázenei Együttlét nem fesztivál a szó hagyományos értelmében, hanem -ahogy az elnevezés is utal rá- közösségteremtő esemény: nemcsak az embereket hozza össze, hanem különböző stílusok, korok, népcsoportok zenei elemei fonódnak egymásba szerves egészet képezve a jelenlévő közönséggel.

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt