2009. június 5.

Az MCF figyelemfelhívó akciója és az utána tartott beszélgetés a C-Pressben

Az MCF jelöltje a Rádió C-n

Baranyi Norbert, az MCF Roma Összefogás Párt budapesti jelöltje, június 5-én 17.00 órától, a Rádió C „Domino” című műsorában ad interjút.

Az MCF Roma Összefogás Párt tájékoztatója

Az MCF Roma Összefogás Párt 2009. június 7-én (vasárnap), 19.00-tól az Országos Cigány Önkormányzat (Budapest, VII. kerület, Dohány u. 76.) sajtótermében követi figyelemmel az EP választás eredményeit, ahová szeretettel várja az érdeklődőket és a médiumok képviselőit.

A romák Brüsszelbe készülnek

Nyolc magyarországi szervezet – köztük az MCF Roma összefogás pártja – állított országos listát az európai parlamenti választásokra. A magukat cigánynak valló és a cigányságot szerető embereket összefogó párt Szegeden is hevesen kampányol. A Móravárosban is terjesztett plakátokon a szervezet EP-listavezetője, Kis Zsolt mosolyog ránk – az általa megszólított romák viszont pesszimisták.

Egy ugrás Európa – hangoztatja kampányában az európai parlamenti választásokra készülő MCF roma összefogás pártja. A szervezet EP-listavezetője, Kis Zsolt hivatásos díjugrató a versenypályán általában sikerrel veszi az akadályokat. Június 7-én eldől: azzal, hogy Brüsszelbe készül, mennyire állította magasra a lécet. A 21 éves fiatalembernek mindenesetre nem lennének nyelvi nehézségei, ugyanis angol nyelvből államilag elismert felsőfokú, C típusú nyelvvizsgája van.

Ami az előzetes várakozásokat illeti, a közvélemény-kutatók szerint a kisebb pártok közül egyedüliként a Jobbik érheti el a képviselői mandátumot érő ötszázalékos választási küszöböt. Az MCF Roma Összefogás Párt pedig azért is protestál, hogy megakadályozza a Jobbik bejutását az Európai Parlamentbe. A szervezet szerint ehhez a cigányság összefogására van szükség, és arra, hogy minél több roma éljen a szavazati jogával.

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt