2010. március 19.

Kolompár Orbán az ATV-ben

Nem állít országos listát az MCF Roma Összefogás Párt a 2010-es országgyűlési választásokon, a vezetők mégis megmérettetik magukat. Kolompár Orbán OCÖ elnök azt mondta: bár nagyon sok ajánlószelvényt gyűjtöttek, azért nem állítanak országos listát, mert gazdaságilag nem tudnak versenyezni a nagy pártokkal.

A felvétel megtekintéséhez kattintson a címre.

Az MCF megsemmisítette összegyűjtött ajánlószelvényeit


Felgyújtotta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója után azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket jelöltjeiknek a 2010-es országgyűlési választásokon való induláshoz gyűjtöttek. Kolompár Orbán azt mondta: azért tette mindezt, hogy ne érhesse őket az a vád, más pártoknak adnák át azokat pénzért, vagy más ellenszolgáltatásért cserébe. A roma politikus az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) budapesti, Dohány utcai központjának teraszán, újságírók előtt, a kötegekben lévő kitöltött cédulákat egy kerti grillezőbe dobta, azokat rögtön meg is gyújtották. Közlése szerint több mint 23 ezer szelvényt semmisítettek meg ily módon.
A teljes cikket a címre kattintva tekintheti meg.

Kolompár Orbán leadta a megfelelő számú kopogtatócédulát


Leadta ajánlószelvényeit és a választási bizottság döntésére vár Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki a Borsod megyei Ózd térségében indul országos mandátumért.

A teljes cikket a címre kattintva olvashatja.

Választás 2010 - Lemondott Király András Jobbik-szóvivő

Lemondott tisztségéről Király András, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szóvivője, miután több internetes portálon is kompromittáló képek és videófelvételek jelentek meg róla csütörtökön.
Király András, az MTI-hez eljutatott közleményében úgy fogalmazott, hogy korábbi "felelőtlen tetteit" vállalva, személyes elhatározásból döntött a lemondás mellett.
Kiemelte: a Jobbik "választási győzelme és a valódi rendszerváltás" érdekében nem kockáztathatja, hogy személyén keresztül "további övön aluli és aljas támadások érjék" pártját.
A stop.hu és az index.hu csütörtökön olyan képeket és videókat tartalmazó cikkeket tett közzé, amelyeken Király András egyebek mellett egy melegfelvonulás résztvevőivel pózol, illetve feltételezhetően könnyű drogokat fogyaszt, valamint ittasan káromkodik.
Király András szerint "ferdített valóságtartalmú irigység" áll a lemondásához vezető fényképek és videók médiához történt eljuttatása mögött.
Király András a Jobbik hivatalos honlapján úgy foglal állást, hogy a szüleitől "kapott tartás, értékrend, életszemlélet" egész életében végigkísérte; a volt szóvivő ugyanitt mélyen vallásosként jellemzi magát, valamint úgy fogalmaz, hogy élete "legmeghatározóbb dolga" a családja, amire többek között az "esti közös imádságok, Biblia-olvasások, és a közös szentmisék" ébresztették rá.
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, hogy csütörtökön lemondott társának feladatkörébe a párt honlapján található eseménynaptár szerkesztése, valamint Vona Gábor Jobbik-elnök vidéki lakossági fórumainak levezetése tartozott. Hozzátette: Király András esetleges pótlásáról a párt elnöksége dönthet, legkorábban jövő hét szerdán.
Király Andrást megelőzően Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke és Fejér megye 7. választókerületének kampányfőnöke kényszerült lemondani párton belül elfoglalt tisztségeiről, miután a Központi Nyomozó Főügyészség március elején lőszerrel való visszaéléssel gyanúsította meg a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított csoport ügyében.
A Jobbik akkori tájékoztatása szerint Rihó Krisztián annak ellenére mondott le tisztségeiről, hogy a gyanúsított biztos az ártatlanságában, azonban nem szeretné az új erőt nemtelen támadásoknak kitenni.

Budapest, 2010. március 18., csütörtök (MTI)

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt