2009. június 4.

C-PRESS Közéleti Klub

A C-PRESS Közéleti klubja tisztelettel meghívja Önt a
„Cigányút Európába”
c. rendezvényére.
A rendezvény időpontja: 2009. június 4. 18-óra (Csütörtök)
Helyszín: C-PRESS oktatási, kulturális, média és művészeti központ
Cím: 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44
Témák:
Romák, jövő, választás, Európa
A beszélgetést vezeti:
Csík Tamás, a C-press.hu főszerkesztője
Meghívottak köre:
- Cigány közélet
- Roma civil szervezetek és CKÖ képviselői
- Újságírók, televíziós társaságok, roma média
Az MCF képviselő jelölt a témákról 20 percben beszél.
A rendezvény második részében a közönség megvitathatja a hallottakat, és felteheti kérdéseit az előadóknak.
A korlátozott befogadóképességére tekintettel a részvételt csak előzetes regisztráció esetén tudjuk garantálni. A regisztrációt beérkezési sorrendben a következő címen fogadjuk el: szerk@c-press.hu

MCF Sajtóközlemény

Munkát és megélhetést a romáknak! Tudunk és akarunk dolgozni!
Az MCF Roma Összefogás Párt EP kampányának részeként figyelemfelhívó
akciót tervezett 2009. június 4-én, az eseményen részt vettek volna az MCF Roma Összefogás Párt európai parlamenti jelöltjei, a szervezet vezetői, valamint civil roma szervezetek képviselői, akik ezzel az akcióval kívánták volna felhívni Magyarország és Európa figyelmét arra, hogy a közbeszéddel ellentétben a cigányság tud és akar dolgozni, magyar állampolgárokként kívánják építeni hazájukat.
A mai nap folyamán több alkalommal az MCF Roma Összefogás Párt vezetői életveszélyes fenyegetéseket kaptak magántelefonszámokról, a rendezvény megtartása, illetve a felvonulás miatt. Az MCF vezetősége úgy döntött, hogy a sorozatos és rendszeres életveszélyes fenyegetések miatt a tervezett program résztvevőinek testi biztonságát nem tudja garantálni, ezért a fenti rendezvényt lemondjuk.
A mai napon az MCF vezetősége és EP listavezetője a C-Press Roma Hírügynökség szerkesztőségében (Budapest, Népszínház utca 25.) 18 órától készséggel áll a sajtó rendelkezésére.

Budapest, 2009. június 4.
MCF Roma Összefogás Párt

Nem lesz EP-listavezetői vita az MTV-ben

A pártok egyezségének hiányában nem lesz listavezetői vita a Magyar Televízióban (MTV) - közölte a közszolgálati médium szerdán az MTI-vel. Az MSZP szerint felháborító, hogy a Fidesz nem hajlandó részt venni a vitán, a Fidesz viszont úgy látja: a szocialisták megfutamodtak a vita elől. A nyolcpárti vitát Bokros Lajos, az MDF listavezetője kezdeményezte. A Magyar Televízió közleménye szerint a "két párt ma délután nem fogadta el a délelőtti pártközi egyeztetésen előzetesen kidolgozott feltételeket". A Duna Televízió szerda este közölte: fenntartják egy napja tett ajánlatukat egy ilyen vita megrendezésére.
Az MTV közleménye szerint az európai parlamenti választáson induló nyolc párt kampánystábjának képviselői reggel egy fővárosi kávéházban egyeztettek az MTV illetékeseivel arról, hogy péntek déltől másfél órás időtartamban, három témakörben, azonos időkeretben vitáznának listavezetőik, s a felvételt aznap este 22.00 órától vágatlanul sugározná a közmédium egyes csatornája.
Hat párt elfogadta a feltételrendszert. A Fidesz jelezte, hogy számára a vita feltételei nem megfelelőek, ezért a listavezető részvételét lemondták. Az MSZP pedig arról tájékoztatta az MTV-t, hogy további kérései vannak a műsorral kapcsolatban.

Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy kommentálta a vita elmaradását, hogy úgy tudja, a Fidesz lemondta a részvételt. Szavai szerint felháborító és megdöbbentő, hogy a Fidesz mondvacsinált indokokkal nem hajlandó részt venni sem többpárti, sem kétpárti vitában. "Ennél Magyarország és a Fidesz választói is többet érdemelnek" - fogalmazott.
A Fidesz szóvivője, Szijjártó Péter rendkívül sajnálja, hogy a szocialisták megfutamodtak a listavezetői vita elől. "Az MSZP nyilvánvalóan azért van kétségbeesve, mert nem tud elszámolni a választók felé a válság félrekezelésével és az ország tönkretételével. Június 7-én azonban nem tudják megúszni a szembenézést, az emberek világossá tehetik, hogy elegük van a hazugságokból, a munkanélküliségből, a megszorító intézkedésekből, vagyis elegük van a Gyurcsány-Bajnai korszakból" - fogalmazott a szóvivő.
Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti listavezetője csalódását fejezte ki amiatt, hogy Schmitt Pál, a Fidesz listavezetője lemondta részvételét a péntekre tervezett nyolcpárti televíziós vitán, egyúttal arra kérte a Fidesz jelöltjét, vegyen részt egy olyan nyilvános vitán, amelyen ők ketten beszélnének az EP-ben végzett eddigi munkájukról és terveikről.
Az MDF felháborítónak tartja, hogy Schmitt Pál teljesen sportszerűtlenül visszalépett a Bokros Lajos, az MDF listavezetője által kezdeményezett vitától - jelentette ki Herényi Károly MDF-es politikus az MTI-nek.
Bokros Lajost azonban Schmitt Pál felháborító sportszerűtlensége sem tántorította el attól, hogy eleget tegyen demokratikus kötelezettségének, ezért pénteken 12 órakor, a Vista Rendezvényközpontban, a média nyilvánossága előtt várja azokat a listavezetőket, akik hajlandóak vitát folytatni Magyarország és az Európai Unió jövőjéről - mondta Herényi Károly.

MTI - 2009. jún. 3.

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt