2010. március 26.

Kolompár Orbán: "nem élek a mentelmi jogommal"

Nem veszi igénybe, és továbbra sem kíván élni az országgyűlési képviselőjelölteket is megillető mentelmi joggal, és ennek bizonyítékaként csütörtökön megjelenik egy rendőrségi ügy tanúkihallgatásán – mondta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke.

Kolompár Orbán csütörtökön úgy fogalmazott: akár van, akár nincs mentelmi joga, továbbra is áll bármely igazságszolgáltatás rendelkezésére, az idézésekre megjelenik és elősegíti a hatóságok munkáját.
A roma politikus azt mondta: egy Heves megyei, "a Hírtv által kreált ügyben" tanúként idézte be csütörtökre a rendőrség, és függetlenül attól, hogy a médiában mentelmi jogát és az ellen folyó eljárásokat "szajkózzák", és a törvény szerint ez a jog megilletné, a meghallgatáson megjelenik.
Megjegyezte, 2009-ben, az európai parlamenti választásokon is szerepelt jelöltként, és akkor is volt mentelmi joga, ennek ellenére megjelent a hatósági idézésekre.
Korábban három ügyben eljárás indult Kolompár Orbán ellen gazdasági bűncselekmények miatt. A vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, illetve magánokirat-hamisítás.
A roma politikus kijelentette: a médiahírekkel ellentétben, amit dokumentumokkal is tud bizonyítani, az általa vezetett kiskunmajsai roma szervezettől, sem 13, sem 145 millió forint, vagyis egyetlen fillér sem tűnt el, amely tényt az ügyben eljáró kecskeméti bíróság és a vádat képviselő főügyész is elismert, valamint megalapozatlan a sikkasztás vádja, ezért rendelt el az ügyészség pótnyomozást, és bebizonyítja ártatlanságát.
Kolompár Orbán a Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg magát az április 11-i választásokon az MCF Roma Összefogás Párt egyetlen jelöltjeként.

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt