2010. március 24.

Választás 2010 - MCF: nem kötöttünk megállapodást az MDF-el!

Cáfolta Kolompár Orbán az MTI megkeresésére kedden az atv.hu azon információját, hogy együttműködési megállapodást kötött volna az általa vezetett MCF Roma Összefogás Párt az MDF-el.
A roma politikus az MTI-nek azt mondta: az általa vezetett politikai tömörülés az országgyűlési választások kiírását követően több párttal is folytatott szakmai egyeztetéseket, így az MDF-el is, de ez nem jelenti azt, hogy bárhová is elkötelezték volna magukat.
Kolompár Orbán kijelentette: "nem állja meg a helyét az az állítás, hogy az MCF Roma Összefogás Párt választási együttműködési megállapodást kötött volna az MDF-el".
Az atv. hu kedd délelőtt az MCF elnökéhez közelálló forrásra hivatkozva azt írta: választási együttműködést köt az MDF és a Kolompár Orbán vezette MCF Roma Összefogás Párt, és az erről szóló dokumentumot szerdán írhatják alá.
Kolompár Orbán ismételten visszautasította azokat a "vádakat" és "gyanúsítgatásokat", hogy az általa vezetett párt korábban ajánlószelvényekkel segítette volna az MDF-et, vagy bármely más pártot, azt remélve, befutó helyet, vagy bármely más előnyt kaphatnak szervezetének képviselői.
A roma vezető, aki az Országos Cigány Önkormányzatot is irányítja, úgy fogalmazott: az MCF senkitől nem kért és nem kér országgyűlési képviselői helyeket, mert számukra soha nem az egyéni érdek volt az elsődleges szempont, hanem az, hogy Magyarország a cigányság számára is egy élhetőbb országgá váljon.
Hozzátette: azokon az egyeztetéseken, amelyeket az elmúlt hetekben, hónapokban, több parlamenten belüli és kívüli párttal folytattak, olyan javaslatokat és programokat fogalmaztak meg, amely nemcsak a cigányság, hanem az az egész társadalom érdekeit érintették. Többek között az ország gazdasági helyzetének javítását, a minőségi oktatás megteremetését, a cigánytelepek telepfelszámolását, a telepszerű lakókörnyezetek infrastrukturális ellátását, továbbá a cigányság és a többségi társadalom közötti új kiegyezés fontosságát említette, amely - mint fogalmazott - magában foglalja a békés együttélés, és egy szolidáris ország alapjainak megteremtését.
Megjegyezte, mivel pártának elnöksége úgy döntött, hogy nem állít országos listát, és az ajánlószelvényeiket megsemmisítették, a roma politikai tömörülés most figyelmét és erejét a Borsod megyei Ózd térségére fókuszálja, ugyanis itt indul - az országban az MCF színeiben egyedüliként - egyéni képviselőjelöltként az MCF elnöke.
Kolompár Orbán közölte: az MCF Roma Összefogás Párt országos elnöksége ezen a héten dönt arról, hogy az április 11-én esedékes választáson mely párt programját és elképzeléseit támogatja, és ajánlja a hazai cigányságnak.

Budapest, 2010. március 23., kedd (MTI)

MCF Roma Összefogás Párt

MCF Roma Összefogás Párt